Algemeen

Control Alt Delete vanaf 5 oktober NPO3, 21:30 uur!

OVER GEHACKTE HERSENEN EN VIRTUELE SEKS
Vier afleveringen vanaf donderdag 5 oktober, 21.30-21.55 uur op NPO 3
Haar brein wordt gehackt en ze heeft ook nog eens voor het eerst seks, maar dan virtueel. De 25-jarige Vlaamse actrice en presentatrice Joy Anna Thielemans laat zich door cabaretier Jan Jaap van der Wal de nabije toekomst in slingeren. Via allerlei proeven komt Joy steeds een stukje verder in haar spannende zoektocht naar de invloed van de technologie op haar toekomst en die van haar – toekomstige – generatiegenoten.
Door de technologische ontwikkelingen krijgt het streven naar liefde, geluk, gezondheid en veiligheid voor Joy een onbekende dimensie. Slaagt ze erin de technologie voor zich te laten werken? Of wordt de technologie haar de baas? Zijn er alternatieven?
In Control Alt Delete gooit Jan Jaap, die als een moderne god toekijkt, de 24-jarige Joy Anna niet alleen voor de leeuwen – al of niet in de vorm van robots – hij geeft haar bij haar zoektocht ook een cadeau mee. Daarmee deelt ze op ontroerende en openhartige wijze haar vragen en twijfels. Dit cadeau – een hologram die M heet – begeleidt haar zelfs op haar reis naar een land waar robots de dienst uitmaken. Het voorland van 24-jarigen van nu?
M Wat als je in de toekomst gevoelens kan overbrengen van de ene op de andere
persoon, zou je dan bang zijn dat ik jou iets kan laten voelen dat je nu niet voelt?
Joy Dat zou alleen voor positieve gevoelens mogen gebruikt worden, hè. Maar ja, zo
draait de wereld niet.
Control Alt Delete is een vierdelige reeks over de technologische ontwikkelingen waarmee de jongere generaties van nu in de nabije toekomst geconfronteerd zullen kunnen worden