Het Station

JJ wint filmprijs in NYC

Promo1

De documentaire THE HAPPY SAD ROUTE (AND A COMEDIAN) is afgelopen weekeinde in New York tijdens het Friars Club Comedy Film Festival bekroond met de juryprijs voor beste film van het festival.

THE HAPPY SAD ROUTE (AND A COMEDIAN), geregisseerd door Linda Hakeboom, is een persoonlijke roadmovie waarin de Nederlandse comedian Jan Jaap van der Wal door voormalige Joegoslavië reist. Van der Wal gaat naar Kroatië, Servië en Bosnië om zijn collega’s te ontmoeten en om er zelf op te treden. Aan de hand van de strijd die de komieken in de Balkan voeren, onderzoekt hij zijn eigen twijfels over een toekomst als stand-up comedian in Nederland.

Uit het juryrapport: “The jury was in complete agreement that the film worked on all levels and is a terrific achievement that demanded to be recognized with the top award.”

Het Friars Club Comedy Film Festival (FCCFF) stimuleert jonge comedyfilmmakers en geeft de kans hun film te laten zien aan vooraanstaande comedians en mensen uit de entertainmentindustrie. De Friars Club is een 100 jarige club van entertainers en comedians, gevestigd in New York. O.a. Billy Crystal, Whoopi Goldberg en Jerry Seinfeld zijn lid van de Friars Club.

THE HAPPY SAD ROUTE (AND A COMEDIAN) ging afgelopen jaar in première tijdens het IDFA en werd door HUMAN en NTR uitgezonden in de serie “Magie van Kunst”. De film is geproduceerd door Het Station.

Trailer THE HAPPY SAD ROUTE (AND A COMEDIAN):
https://vimeo.com/89929266

Uitzending THE HAPPY SAD ROUTE (AND A COMEDIAN):
https://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1384548

Promo2