Algemeen

Slimste Mens ter Wereld

Erik Van Looy strikt Freddy De Vadder en Jan Jaap van der Wal

Royaal bezoek in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens ter Wereld, want koningen van de lach Freddy De Vadder en Jan Jaap van der Wal tekenen present.

Met Freddy De Vadder -echte naam: Bart Vanneste- haalt quizmaster Erik Van Looy een van de populairste komieken van het moment binnen. Toen De Vadder in 2015 een hype werd bij het brede publiek dankzij de Canvasreeks Bevergem, was hij al vijftien jaar bezig om Vlaanderen te veroveren. De kenmerken van Freddy: een schuine blik, een wilde snor, een wit marcelleke en een zwaar West-Vlaams accent.

Naast Freddy De Vadder treedt ook zijn collega Jan Jaap van der Wal aan in De Slimste Mens ter Wereld. In maart 2015 kwam de Nederlandse stand-upcomedian voor het eerst wekelijks aanschuiven bij Freek Braeckman en Tomas De Soete om in hun talkshow Café Corsari zijn licht op ons land te laten schijnen. Iets later ging van der Wal twee maanden lang in Antwerpen wonen om Vlaanderen beter te leren kennen. Op die manier kon hij zich beter voorbereiden op zijn nieuwe zaalshow De Nieuwe Belg, waarin hij zichzelf als een soort asielzoeker in België uitspeelde. Jan Jaap van der Wal nam in 2014 ook al deel aan de Nederlandse versie van De Slimste Mens ter Wereld. Hij hield het toen maar liefst zeven afleveringen vol.

De Slimste Mens ter Wereld, is van maandag t/m donderdag om 21u40 te zien bij VIER. Terugkijken kan hier